Barcelona

Un centenar de càmeres enregistren tots els moviments a la comissaria dels Mossos a les Corts

La comissaria dels Mossos d'Esquadra al barri de les Corts de Barcelona s'ha convertit en una mena de "gran germà". Després de les denúncies per maltractaments que van aixecar tanta polseguera, Saura va prendre el compromís d'ampliar el sistema de càmeres, i aquesta ampliació ja s'ha portat a terme. Un centenar de càmeres enregistren ara tots els moviments dels agents i les denúncies de detinguts per maltractaments s'han reduït a la meitat, segons el conseller. A les Corts, des del passat mes de maig no se n'ha presentat cap.

Actualitzat

La comissaria dels Mossos d'Esquadra a les Corts, a Barcelona, ja compta amb un centenar de càmeres. El conseller d'Interior, Joan Saura, es va comprometre a ampliar el sistema de càmeres a les comissaries de la policia catalana amb un doble objectiu: evitar que es repeteixin casos de maltractaments per part dels Mossos i garantir que ningú no podrà acusar el cos amb falses denúncies, i aquesta ampliació ja és una realitat.

Un total de 39 càmeres situades a les garjoles i a les sales d'escorcoll s'afegeixen a les que hi ha havia als passadissos en zones de pas del centre de les Corts, i en sumen 100. Les imatges que enregistrin les càmeres es controlaran de manera permanent a través de monitors i quedaran arxivades durant quatre mesos per si hi ha possibles incidències. La instal·lació de les càmeres ha costat 200.000 euros.

Un any sense denúncies

En la presentació de l'ampliació de la vigilància a les comissaries, el conseller d'Interior, Joan Saura, ha volgut destacar que les càmeres han permès reduir a la meitat el nombre de denúncies per maltractaments. El comissari de les Corts, Joan Miquel Capell, ha afegit, a més, que no li consta que des del mes de maig l'any passat s'hagin presentat denúncies contra funcionaris del centre policial que dirigeix.

Els antecedents

Dos suposats casos d'agressions a la comissaria de les Corts van fer saltar totes les alarmes i cinc agents van ser imputats i retirats del servei, tot i que ja tornen a estar en actiu. En el primer cas, un noi va denunciar que el 31 de març del 2007 els agents li havien propinat cops de puny i de peu fins que va perdre la consciència. Els imputats, però, van assegurar davant la jutge que el detingut havia mostrat agressivitat i van haver de fer servir "la força mínima imprescindible".

El segon cas va passar el 4 d'abril i va sorgir d'una detinguda de nacionalitat russa que va presentar un informe mèdic en què afirmava que la noia tenia 38 hematomes. Posteriorment, els Mossos van difondre un altre vídeo en què es veia la noia fora de si.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut