Un celler recupera la varietat de raïm negre autòctona del Penedès de la que només queden 100 hectàrees a Catalunya

Font-Rubí (Alt Penedès).- El celler Heretat Montrubí està treballant per recuperar el sumoll, la varietat de raïm negre pròpia del Penedès que va anar desapareixent de les vinyes per la dificultat que suposava cultivar-la. Tradicionalment, els pagesos del Penedès tenien sumoll per elaborar el seu propi vi però, amb els anys, van acabar arrancant aquests ceps i els van substituir per altres varietats. De fet, a tot Catalunya es calcula que només queden unes 100 hectàrees de sumoll. En aquests moments, el celler treballa vinificant dues hectàrees de sumoll en zones properes a la finca i ha seleccionat desenes de ceps per fer una reserva experimental dins la seva finca i usar-la com a banc de proves.
Un celler recupera la varietat de raïm negre autòctona del Penedès de la que només queden 100 hectàrees a Catalunya

Un celler recupera la varietat de raïm negre autòctona del Penedès de la que només queden 100 hectàrees a Catalunya

Font-Rubí (Alt Penedès).- El celler Heretat Montrubí està treballant per recuperar el sumoll, la varietat de raïm negre pròpia del Penedès que va anar desapareixent de les vinyes per la dificultat que suposava cultivar-la. Tradicionalment, els pagesos del Penedès tenien sumoll per elaborar el seu propi vi però, amb els anys, van acabar arrancant aquests ceps i els van substituir per altres varietats. De fet, a tot Catalunya es calcula que només queden unes 100 hectàrees de sumoll. En aquests moments, el celler treballa vinificant dues hectàrees de sumoll en zones properes a la finca i ha seleccionat desenes de ceps per fer una reserva experimental dins la seva finca i usar-la com a banc de proves.