Adrián Pino davant de la "Victòria de Samotràcia" al Museu del Louvre de París
Adrián Pino davant de la "Victòria de Samotràcia" al Museu del Louvre de París
París

Un català es despulla al Museu del Louvre de París en una "performance"

L'artista català s'ha quedat totalment nu enfront de l'estàtua de la "Victòria de Samotràcia" davant la mirada dels visitants que hi havia en aquell moment al museu

RedaccióActualitzat

Incredulitat entre els visitants del Louvre de París després que Adrián Pino, un artista català de 26 anys, s'hagi quedat totalment nu al museu.

El jove "performer", que estava ubicat entre un grup de persones, s'ha començat a treure la roba fins a quedar-se totalment nu. Tot seguit, ha pujat les escales i s'ha col·locat davant d'una de les estàtues més reconegudes del museu, la "Victòria de Samotràcia" (o "Deessa Niké"), mentre s'amagava els genitals entre les cames.

No és la primera vegada que Pino fa una cosa així, ja que fa dos anys va fer-ho a la Galeria dels Uffizi de Florència, on es va dirigir despullat cap al quadre "El naixement de Venus" llançant-li pètals de rosa. L'artista afirma que "no és un exhibicionista, que no ho fa per provocar", sinó que "són accions poètiques que tenen la missió d'evocar una bellesa més enllà d'allò quotidià. El cos em serveix per sacsejar aquesta estructura tan rígida."

Anar al contingut