Barcelona

Un català d'origen kurd explica la seva experiència sobre l'assalt dels jihadistes a Síria

En una entrevista al 3/24, Alan Kanjo ha fet una crida a les ONGs catalanes perquè ajudin la població kurda i els refugiats que hi ha a la zona de Kobane

RedaccióActualitzat

Un català d'origen kurd, Alan Kanjo, ha estat testimoni directe del conflicte que la població kurda viu amb l'Estat Islàmic a Síria. El 3/24 ha parlat amb ell. Veí de Calafell, Kanjo va visitar la zona aquest estiu quan hi va acompanyar el seu pare a trobar-se amb la família. La intenció dels Kanjo, pare i fill, era, a més de localitzar familiars, ajudar els nombrosos refugiats de la zona.

Després de veure el conflicte amb els seus propis ulls, Alan Kanjo ha afirmat que la coalició internacional ha actuat tard contra l'Estat Islàmic i que els refugiats de Kobane viuen una situació límit, amb enfrontaments i tirotejos continus. En aquella zona s'hi ha quedat un cosí del pare de l'Alan, de 90 anys, que s'ha negat a marxar de casa seva. Ja fa dies que no sap res d'ell. 

També ha demanat ajuda a les ONGs catalanes. "S'ha d'actuar ara, en aquests moments. Per això volem tornar ràpid. Des d'aquí fem una crida a Catalunya, a totes les ONGs que vulguin col·laborar amb nosaltres i que es vulguin fer càrrec de l'organització d'aquesta ajuda. Nosaltres l'únic que podem fer és guiar-les sobre el terreny."

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut