Estrasburg

Un cas de nadó robat arriba per primer cop al Tribunal Europeu de Drets Humans

Es tracta d'una nena que va néixer a l'Hospital Civil de Màlaga el 1964 i que suposadament va morir. La seva família mai va veure el cos del nadó i tampoc s'ha trobat documentació sobre la seva defunció.

RedaccióActualitzat
Per primera vegada un cas de nadó robat ha arribat al Tribunal Europeu de Drets Humans. Ha estat el president de l'associació SOS Nadons Robats, Enrique Vila, qui ha presentat la primera denúncia al Tribunal d'Estrasburg per un cas de nadó robat, després que el Constitucional va arxivar el cas per prescripció de delicte.

La denúncia té origen l'any 1964 amb el naixement d'una nena a l'Hospital Civil de Màlaga que suposadament hauria mort. Però cap dels familiars va arribar a veure el cos del nadó, segons assegura la seva germana, i tampoc s'ha trobat documentació sobre la seva suposada defunció.

El cas ha passat pels Jutjats d'Instrucció de Màlaga, l'Audiència Provincial i el Constitucional, que successivament han anat arxivant la causa per prescripció dels delictes i, en el cas de l'última instància, per defecte formal, "fins i tot reconeixent els delictes de suposició de part i detenció il·legal".

"Cap tribunal, tampoc el TC, ha entrat en el fons de l'assumpte, per això al·leguem davant de l'europeu de drets humans la manca de recursos efectius, la nul·la protecció jurisdiccional del meu client i la manca de tutela judicial efectiva", ha assenyalat Vila.

Segons l'advocat, l'estat espanyol "ha d'actuar en un assumpte tan greu com el dels nadons robats i ha de fer-ho a través dels tribunals per defensar el dret que tenen aquestes persones a unir-se als seus familiars".

Per això, la denúncia reclama el pagament d'una indemnització al seu client de 15.000 euros anuals i uns altres 1.000 euros diaris mentre els tribunals espanyols no reobrin el cas.
Anar al contingut