Uns nens juguen a xutagolf a Mas Pagès
Uns nens juguen a xutagolf a Mas Pagès (Foto: ACN)
Vilademuls

Un campionat benèfic recollirà fons per pagar l'autobús d'una escola de Vilademuls

Les retallades han obligat els pares dels alumnes del col·legi de Sant Esteve de Guialbes, al Pla de l'Estany, a pagar l'autobús escolar. Algunes d'aquestes famílies no poden assumir-ne el cost i per això s'ha organitzat un campionat benèfic. Els diners que es recaptin serviran per pagar el transport dels nens.

RedaccióActualitzat
L'AMPA del col·legi de Sant Esteve de Guialbes, a Vilademuls, el Pla de l'Estany, no ha deixat de crear iniciatives per recollir fons per pagar el material didàctic i tecnològic. Les retalles han obligat a esmolar l'enginy perquè els alumnes no vegin afectat el seu ensenyament. Fins ara havien organitzat diversos mercats de segona mà solidaris i havien publicat un llibre de contes per a adults.

Ara, però, es troben amb un problema afegit, ja que la falta de pressupost ha obligat els pares i mares dels alumnes a assumir el cost del transport escolar, que fins l'any passat era gratuït. Algunes de les famílies dels 12 nens que utilitzen l'autobús no poden pagar-lo. És per això que l'AMPA, amb l'ajuda del centre de vacances Mas Pagès, ha organitzat per dissabte un campionat benèfic de xutagolf.

El president de l'AMPA, David Martínez, assegura que algunes de les famílies no es poden permetre l'euro que val cada viatge. "Ens trobem que aquesta escola recull nens d'indrets molt diferents ja que el territori és extens i les cases estan allunyades de l'escola", assegura el president de l'AMPA. Segons Martínez, aquest fet suposa una "diferenciació" dels alumnes i comporta una dificultat més a les famílies d'aquesta zona." Actualment, una part la paga l'Ajuntament de Vilademuls, una altra el Consell Comarcal i una tercera es paga des de l'AMPA.

Així doncs, l'AMPA va decidir demanar ajuda i va ser el centre de vacances Mas Pagès qui va respondre. Va ser l'empresa qui va decidir organitzar el campionat de xutagolf, en el qual poden participar públics de totes les edats. La inscripció costa tres euros i s'ofereix aperitiu i trofeus per als guanyadors. El xutagolf és una disciplina molt nova que barreja el futbol i el golf. Es tracta de completar un recorregut amb 18 forats però en lloc d'utilitzar una pilota de golf se'n fa servir una de futbol. Segons ha dit la directora de Mas Pagès, Anna Badia, s'espera recaptar uns 1.000 euros, que es destinaran íntegrament a l'AMPA del centre.




Anar al contingut