Sant Salvador de Guardiola

Un bomber construeix 200 creus amb els arbres cremats de l'incendi del Bages i l'Anoia

La intervenció efímera a prop de la urbanització de Ca l'Esteve vol mostrar "un ritual de dol"

RedaccióActualitzat

L'incendi que va afectar aquest estiu les comarques del Bages i l'Anoia es va convertir en el més important de l'estiu i un dels més grans dels darrers anys. Ara, Marc Sellarès, caporal dels Bombers de Barcelona i veí de Sant Salvador de Guardiola, ha volgut crear "un ritual de dol" perquè "el fet que es cremi una part del teu territori és una experiència dura". El bomber va estar treballant com a voluntari a l'incendi i, en veure el bosc "desolat", va voler fer aquesta intervenció que, segons ell, durarà "fins que es vagi degradant amb el vent i la pluja".

 

En un mes ha construït fins a 200 creus a partir dels troncs cremats que van deixar les flames intentant recrear els camps de batalla de Normandia. La intervenció compta amb creus que tenen alçades que van des d'un metre i mig fins als deu metres i, segons Sellarès, permet "donar valor al paisatge que s'ha cremat". El resultat es pot veure des de la carretera de Can Massana que passa molt a prop de la muntanya de Montserrat.

 

L'incendi va afectar més de 1.200 hectàrees de bosc entre les comarques del Bages i l'Anoia, un fet que va impactar Sellarès i molt veïns de la zona, "ha vingut molta gent emocionada", explica l'autor, i també remarca que un dels objectius que persegueix l'obra és que "cadascú en faci la seva interpretació".

 

Sellarès també té la intenció de fer un recull fotogràfic i gravacions en vídeo per immortalitzar la intervenció i mostrar el procés de degradació a mesura que passin els mesos.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut