Imatge d'un cotxe destruït per un bombardeig a Líbia (Foto: Reuters)
Imatge d'un cotxe destruït per un bombardeig a Líbia (Foto: Reuters)
Brega

Un bombardeig de la coalició provoca la mort de 13 milicians i civils del bàndol dels rebels per error

Les iniciatives per declarar un alto el foc a Líbia, de moment, no han prosperat, i fidels i opositors a Gaddafi continuen disputant-se el control del territori. Aquest dissabte, els combats s'han centrat a Brega, i els rebels asseguren que en tornen a tenir el control. Els bombardejos de la coalició, han causat baixes en les tropes gaddafistes, però també han mort diversos soldats i civils rebels per equivocació. Segons els rebels, 13 persones haurien mort, vuit milicians i cinc civils, que anaven en cinc vehicles, totalment destruïts pel bombardeig.

Actualitzat
L'OTAN està investigant els fets, però reconeix que hi ha certa confusió sobre què ha provocat l'atac aeri. Segons diversos testimonis, alguns agents de Gaddafi que estarien infiltrats en el grup de rebels haurien disparat contra els avions de la coalició voluntàriament per forçar el bombardeig. Altres fonts, però, diuen que haurien estat els mateixos rebels els que haurien disparat a l'aire per accident, mentre celebraven la represa de Brega, i el pilot va pensar que l'atacaven, i per això va respondre amb un atac aeri.

Els rebels no han volgut criticar la coalició, que gràcies als bombardejos aeris, els ha facilitat l'avenç en alguns territoris com a Brega, i tot i que han admès les baixes en el seu bàndol, no han condemnat el bombardeig de l'OTAN, sinó que han demanat que continuïn els atacs sobre les posicions dels gaddafistes.
Anar al contingut