El Vaticà

Un bisbe lefebvrista rehabilitat pel Papa manté les seves afirmacions negacionistes de l'Holocaust

El bisbe lefebvrista britànic Richard Williamson nega la matança nazi dels jueus sota la dictadura de Hitler. L'eclesiàstic, rehabilitat fa poc temps pel Papa amb tres bisbes més, assegura que no es farà enrere, per ara, en la seva negació de l'Holocaust, tot i la petició del pontífex en aquest sentit. En unes declaracions que publica la revista alemanya "Der Spiegel" en la seva edició de la setmana vinent, Williamson diu que abans de rectificar ha de revisar les proves històriques sobre els fets. Williamson també es mostra crític amb la idea que els drets humans tenen validesa universal.

Actualitzat
No serveixen de res les peticions del Papa a Richard Williamson. El bisbe ultraconservador no fas cas del pontífex i continua negant l'Holocaust.

Es tracta d'una opinió que va emetre el mateix dia que el rehabilitaven, juntament amb quatre bisbes més. Llavors Benet XVI li va demanar que es retractés. Com a resposta, Williamson afirma en una entrevista a la revista alemanya "Der Spiegel" que abans de retractar-se ha de revisar les proves històriques.

A Alemanya la negació de l'Holocaust és un delicte, i la fiscalia de Ratisbona ha obert un sumari en contra de Williamson. Un dels principals crítics de la rehabilitació dels lefebvristes, entre ells el teòleg heterodox Hans Küng, diuen que la negació de l'Holocaust per part de Williamson només és un símptoma de la mentalitat antisemita que predomina en aquest corrent ultraconservador.

Williamson també deixa altres declaracions polèmiques en l'entrevista. El bisbe lefebvrista qüestiona la idea de la validesa universal dels drets humans, i assegura que "on els drets humans es veuen com un objectiu que l'Estat ha d'imposar, s'arriba sempre a una política anticristiana".

El bisbe lefebvrista també es reafirma en el seu rebuig al Concili Vaticà II i diu que els textos que en van sortir són ambigus i han provocat el "caos teològic que tenim actualment".
Anar al contingut