Lliga

Un Barça inoperant encaixa la primera derrota en la Lliga contra el Betis per un contundent 3-0

El Barça ha perdut el primer partit de la temporada en la Lliga de forma contundent contra un Betis molt superior, per 3-0. Els blaugranes han estat inoperants en atac i gairebé no han xutat entre els tres pals durant els 90 minuts. El Betis s'ha avançat amb un gol d'Alfonso, de penal, en el minut 25 de la primera part. Joaquín i Varela, amb dos grans gols en la represa, han sentenciat definitivament el marcador. El primer examen seriós de la temporada ha acabat amb una clara derrota i ha deixat en evidència el sistema defensiu blaugrana.

El partit ha començat amb les forces bastant igualades i sense gaires ocasions de gol. La primera ha arribat als deu minuts amb un xut de Marcos Assunçao a les mans de Víctor Valdés. Saviola, en el minut 18, ha tingut l'ocasió més clara del Barça. L'argentí s'ha escapat per velocitat del seu marcador, però la seva rematada ha estat massa creuada. Una combinació atacant del Betis en el minut 21 de partit ha acabat amb un xut molt llunyà de Denilson que ha pogut atrapar Valdés sense dificultats. En un contraatac de l'equip verd-i-blanc, el porter blaugrana ha fet un clar penal sobre Capi en el 25 de la primera que Alfonso ha transformat en el primer gol del matx. Des del gol d'Alfonso, el Barça no ha reaccionat i s'ha arribat al descans amb l'1-0 provisional. L'equip de Louis van Gaal gairebé no ha arribat amb perill a la porteria de Prats. En els últims instants de la primera part hi ha hagut una picabaralla entre Assunçao i Motta que hauria pogut acabar amb l'expulsió dels dos jugadors. En la represa, el Betis ha seguit portant el pes del partit i Joaquín ha tingut l'ocasió per marcar el 2-0 en el minut 5 de la segona part, però ha xutat al cos de Víctor Valdés. Set minuts després, el Barça hauria pogut empatar en una indecisió de la defensa bètica quan Juanito ha estat a punt d'introduir la pilota en la seva pròpia porteria. Els verd-i-blancs han continuat dominant davant d'un Barça molt espès. Denilson, amb un gran detall tècnic, ha provat de sorprendre Víctor Valdés amb una rematada llunyana que ha anat a córner després de tocar en un jugador blaugrana. El Barça no ha reaccionat amb els canvis de Van Gaal i el Betis ha marcat el segon gol amb un cop de cap d'Alfonso. En el minut 21 de la segona part, Joaquín ha sentenciat gairebé definitivament, amb un gran gol després de fer una jugada personal en un contraatac de llibre. El jugador del Betis ha driblat Frank de Boer i ha afusellat Víctor Valdés. El Barça ha buscat estirar línies i en el minut 74 l'àrbitre s'ha empassat un clar penal en l'àrea del Betis per unes clares mans de Varela, que ha tapat una acrobàtica rematada de Geovanni. En la millor ocasió dels blaugranes en la segona part, Gerard ha pogut reduir distàncies en el marcador amb una rematada creuada que s'ha perdut fregant el pal dret de la porteria de Prats. En la següent jugada, Varela ha marcat el tercer del Betis amb el millor gol de tota la temporada. El jugador verd-i-blanc ha fet un eslàlom individual, se n'ha anat de tothom, i amb un xut impressionant ha enviat la pilota a l'escaire. Tal i com ha passat a la primera part, en els últims minuts del partit hi ha hagut una nova picabaralla amb Luis Enrique de protagonista, que ha vist la targeta groga. Un Betis molt superior s'ha emportat una merescuda victòria i ha deixat en evidència el sistema defensiu blaugrana.