Eurolliga

Un Barça en estat de gràcia i un 80% d'efectivitat en triples passa per sobre del Cibona

El Barça va ser més un equip de l'NBA que de l'Eurolliga contra el Cibona. Els homes de Pesic van jugar el millor partit de la temporada i van demostrar tot el que poden arribar a fer si tenen un dia de cara al Palau. Onze triples de catorze intents, és a dir, un 80% d'encert, i els set últims sense error, són una bona mostra de la màgia que tenien als dits els blaugrana. Sis jugadors de l'equip català van superar els 10 punts. Quan només falta el matx a Berlín, el Barça té molts números de ser el millor segon de grup i passar com a cap de sèrie.

El partit va ser molt tranquil per al Barça des de l'inici. Els homes de Pesic van combinar en tot moment uns números excel·lents en totes les estadístiques i una bona actitud defensiva. El primer quart va acabar amb un avantatge blaugrana de vuit punts, 28 a 20. Salvador Alemany, que dimarts va dimitir com a vicepresident blaugrana però no com a màxim responsable de la secció de bàsquet, va seguir el partit des de la llotja. El Barça va fer en el segon quart una veritable exhibició, amb un parcial de 18 a 0 a favor inclòs. En els segons 10 minuts l'equip català va encistellar 30 punts, gairebé els mateixos que l'equip croat en tota la primera part. El Barça, que havia començat més calmat la segona part va encadenar una ratxa increïble de triples i hauria aconseguit un marcador encara més d'escàndol si no s'hagués descentrat en els instants finals. El percentatge d'encert des de més enllà de la línia de 6,25 va superar el 80% i el de tir general es va quedar en un fantàstic 67%.