Un Barça cansat i espès empata a Mestalla sostingut per un Valdés providencial (1-1)

El Barça continua sense tenir encert quan visita Mestalla i no ha passat de l'empat a un en un partit fluix dels homes de Jordi Roura. Banega ha avançat els locals i Messi, de penal, ha fet l'empat definitiu. Valdés, amb les seves aturades providencials, ha salvat un punt d'un Barça més espès de l'habitual.

El Barça continua sense tenir encert quan visita Mestalla i no ha passat de l'empat a un en un partit fluix dels homes de Jordi Roura. Banega ha avançat els locals i Messi, de penal, ha fet l'empat definitiu. Valdés, amb les seves aturades providencials, ha salvat un punt d'un Barça més espès de l'habitual.

Sense rotacions

Amb només dues novetats a l'onze inicial respecte de l'equip que va empatar a la Copa al Bernabéu (Valdés i Mascherano per Pinto i Puyol), el Barça ha mostrat a Mestalla els primers símptomes d'esgotament de la temporada. Sense pràcticament rotacions, als blaugranes se'ls ha vist amb les cames pesades. Mancats de la intensitat habitual, el València, molt més agressiu que quan el Reial Madrid va visitar Mestalla, ha posat en problemes un Barça desconegut i sense idees ofensives.

El conjunt de Valverde, sense fer res de l'altre món, ha pressionat la sortida de la pilota del Barça, incapaç de crear perill sobre la porteria de Guaita, un dels noms que sonen amb més força com a substituts de Valdés. Tampoc és que els locals hagin tingut moltes més ocasions, però en el minut 34 Banega, protagonista per haver arribat tard a un entrenament divendres passat, ha inaugurat el marcador després d'una errada defensiva.

Amb el Barça tocat i sense fluïdesa en el seu joc, només un penal flagrant de Joao Pereira sobre Pedro ha permès als blaugranes evitar mals majors i empatar abans del descans. Tot i les protestes dels jugadors i l'afició locals, Messi ha transformat la pena màxima amb un xut molt potent a l'escaire.

Valdés evita la desfeta

Després d'una primera part bastant fluixa, el Barça no ha millorat gaire les seves prestacions en la represa i oldado ha desaprofitat una clara ocasió per fer el 2 a 1. Tot i un avís esporàdic d'un desdibuixat Cesc, Valdés, amb les seves aturades, ha mantingut l'equip amb vida. De nou Soldado ha tingut el gol a les botes, però el capità xe ha tornat a perdonar. L'entrada de Villa, que ha estat ovacionat pel públic de Mestalla, ha revifat l'atac blaugrana.

En els últims 20 minuts i amb el València molt cansat pel desgast físic, el Barça ha posat setge a la porteria de Guaita amb Iniesta com a cap d'operacions. Villa, molt incisiu des del seu ingrés al terreny de joc, ha pogut desfer l'empat a un però ha rematat massa creuat. Tampoc Messi ha estat gaire encertat. Valdés ha estat providencial i ha evitat amb una aturada felina el gol de la victòria de Soldado. En els últims sis partits disputats, el Barça només ha sumat dues victòries, però es manté líder sòlid de la Lliga.