Islamabad

Un avió nord-americà bombardeja un poblat del nord del Pakistan i mata 22 persones

Un avió nord-americà ha bombardejat la zona de Bajaur, al nord-est del Pakistan, i ha matat 22 persones. En aquesta regió s'amaguen, suposadament, els líders talibans pakistanesos, que també refugiarien membres d'Al-Qaeda. Segons algunes fonts, l'objectiu dels americans era el mul·là Faquir Mohamed, líder dels talibans de la zona, que suposadament estava reunit a casa seva amb diversos membres d'Al-Qaeda. Fins i tot s'havia especulat que en aquesta reunió hi havia el número 2 de l'organització terrorista, Ayman al-Zawahiri, però no s'ha trobat rastre de cap dels dos insurgents. Tot i això fonts militars apuntenque les víctimes mortals són "majoritàriament" talibans i terroristes.

Actualitzat
Per la seva banda, l'exèrcit pakistanès ha fet un pas de gegant en la seva guerra contra els talibans a la regió del Waziristan del Sud. Els militars han pres la població de Kotkai, un feu talibà molt important, i asseguren que han matat almenys una vintena d'insurgents les darreres 24 hores.

Aquesta localitat estava considerada un important feu integrista a la demarcació, fronterera amb l'Afganistan, i és el lloc on van néixer tant el líder dels talibans pakistanesos, Hakimulá Mehsud, com el cap insurgent Qari Hussain, instructor de terroristes suïcides. Les tropes mantenien intensos combats des de fa dies a l'àrea, on havien capturat diverses posicions properes en el seu avanç des del front sud-oriental.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut