Sotxi

Un avió militar rus amb 92 persones a bord s'estavella al mar Negre

L'aparell transportava 92 persones, militars i integrants del cor i del grup de dansa Aleksàndrov, de l'exèrcit rus, fins a la ciutat siriana de Latakia

Actualitzat

Un avió militar rus amb 92 persones a bord s'ha estavellat quan sobrevolava el mar Negre. L'aparell s'acabava d'enlairar de l'aeroport de Sotxi i es dirigia cap a Síria. Les autoritats russes admeten que amb tota probabilitat no hi haurà supervivents. 

L'aparell, un Túpolev Tu-154, havia sortit feia uns vint minuts de l'aeroport de Sotxi, on havia fet escala per carregar combustible. Poc després d'enlairar-se ha desaparegut del radar. El Ministeri de Defensa rus ja ha confirmat que s'ha estavellat al mar Negre.

 

A bord de l'avió, hi anaven militars i integrants del cor de l'exèrcit rus i el conjunt de dansa Aleksàndrov. Anaven a participar en la celebració de Cap d'Any a la base aèria russa de Latakia, a Síria. La llista dels passatgers publicada pel Ministeri de Defensa rus inclou 64 integrants dels cors Aleksàndrov, 8 militars, 8 membres de la tripulació de l'avió, 9 periodistes, dos alts càrrecs civils i la responsable d'una coneguda ONG russa. 

Segons l'agència de notícies Interfax, especialitzada en informacions de Rússia i països del seu entorn, un equip de salvament ha trobat restes de l'avió al mar Negre, a prop de la costa de Sotxi i a una profunditat d'entre 50 i 70 metres.  

Medvédev dirigirà la investigació

El president rus, Vladímir Putin, ha ordenat al seu primer ministre, Dmitri Medvédev, que impulsi i dirigeix la investigació de l'accident.

Fonts militars russes semblen descartar la possibilitat d'un atemptat. Aquestes fonts recorden que l'avió ha sortit i ha fet escala en aeroports militars on les mesures de seguretat i el control del personal són molt estrictes. Els experts, de moment, s'inclinarien més per un problema tècnic.

Rússia ha declarat un dia de dol oficial a tot el país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut