Rússia

Un avió de passatgers s'estavella amb 71 persones a bord a la regió de Moscou

Diversos testimonis asseguren que la nau ha caigut en flames i les autoritats russes confirmen que no hi havia cap ciutadà espanyol entre les víctimes

RedaccióActualitzat

Un avió Antonov AN-148 de la companyia Saratov Arilines s'ha estavellat aquest diumenge al migdia a la regió de Moscou, segons l'agència russa Interfax. 

L'accident ha passat a les 12.27 (14.27 hora local) a la localitat d'Argunovo, a 50 quilòmetres al sud-est de l'aeroport moscovita de Domodédovo, d'on la nau s'havia enlairat uns minuts abans.

Domodédovo, al sud-est de Moscou, és un dels tres grans aeroports de la capital russa

Una càmera de seguretat situada a uns quants quilòmetres de distància ha captat el moment de l'impacte de l'avió contra el terra, que ha produït una gran explosió i una columna de fum.

 

Les primeres imatges de les restes de l'avió han arribat a través de les xarxes socials:


A l'avió, hi viatjaven 71 persones, 65 passatgers i 6 tripulants. La majoria eren de la regió d'Orenburg, on havia d'aterrar l'aparell.

Fabricada el 2010, la nau sinistrada és un bireactor utilitzat per a vols regionals que es dirigia a la ciutat russa d'Orsk, a 1.700 quilòmetres d'on ha caigut, a tocar de la frontera amb el Kazakhstan. Tenia previst arribar-hi al voltant de les 16.30 (18.30 hora local).

Fonts oficials russes han confirmat al Consolat General d'Espanya a Moscou que no hi hauria cap ciutadà espanyol en l'avió. Sí que hi ha tres estrangers. La resta de les víctimes són russes. 

 

L'aparell sinistrat és un Antonov com aquest:

 

Quatre minuts després d'enlairar-se ha desaparegut dels radars, tal com ha recollit la web de seguiment de vols Flightradar:

 

Una font dels serveis d'emergència que cita l'agència Tass ha assegurat que l'avió s'ha estavellat "en un camp" i que no hi ha cap supervivent. En el moment de l'accident la temperatura era de 5 graus i nevava. La neu ha complicat l'arribada dels primers equips d'emergències i dificultarà la cerca de restes. 

A hores d'ara ja s'han localitzat els primers cossos i, segons el ministre de Transport, Maxim Sokolov, que s'ha traslladat al lloc de l'accident, caldrà l'ajuda d'experts en genètica per identificar-los.

L'agència Interfax informa que les restes de l'aparell han quedat disseminades en un perímetre ampli al voltant del lloc de l'impacte.

Diversos testimonis asseguren que han vist caure l'aparell en flames. De moment, no se saben les causes del sinistre.

El Comitè d'Investigació de Rússia ha anunciat l'obertura d'una investigació. Segons Svetlana Petrenko, portaveu d'aquest organisme, s'ha obert expedient per suposada "violació de les regles de seguretat aeronàutica i explotació de mitjans de transport aeri que ha derivat en la mort de més d'una persona".

El president rus, Vladímir Putin, ha fet públic un comunicat per expressar el condol als familiars i amics de les víctimes i ha anunciat la creació d'una comissió per investigar els fets.

 

L'AN-148, fabricat per l'empresa ucraïnesa Antonov, és un avió que pot traslladar fins a 80 passatgers a una distància de 3.600 quilòmetres.

Des que el primer Antonov AN-148 va fer el seu primer vol, el 2004, es té constància d'almenys cinc accidents de naus d'aquest model, relacionats amb el tren d'aterratge, el sistema elèctric i el sistema de guiatge.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut