L'accident ha causat una gran columna de fum (@alber_toar)
Albacete

Mor el pilot d'un Eurofighter que s'estavella després de la desfilada del 12-O

L'accident ha passat a prop de la base aèria de Los Llanos, a Albacete, i encara se'n desconeixen les causes

RedaccióActualitzat

Un pilot de l'Exèrcit de l'Aire espanyol ha mort aquest migdia en estavellar-se prop de la base aèria de Los Llanos, a Albacete, on tornava després de participar en la desfilada del 12 d'Octubre que s'ha fet a Madrid.

Es tracta del capità Borja Aybar, de 34 anys, nascut a Puerto Llano, a Castella-la Manxa, casat i amb un fill de pocs mesos d'edat.

 

Ara per ara es desconeixen els motius de l'accident, que hauria passat durant la maniobra d'aproximació per aterrar. El Ministeri de Defensa ha obert una investigació.

També es desconeix perquè Aybar no s'ha ejectat de la nau. Familiars seus han expressat el convenciment que no ho ha fet per evitar que la nau s'estavellés a la mateixa base de Los Llanos o en alguna una zona habitada pròxima.

La nau que pilotava és un Eurofighter C16, el caça més modern de què disposa actualment la força aèria espanyola.
Aybar era un pilot experimentat, que acumulava 1.238 hores de vol, la majoria de les quals realitzades en caces de combat com l'F-18 i l'Eurofighter.

 

L'accident ha passat a les 12.09 a prop de la base aèria de Los Llanos, a Albacete, on formava part del 142 esquadró, instal·lat a l'Ala 14 de l'Exèrcit de l'Aire.

L'avió accidentat és un dels 18 caces Eurofighter assignats a Los Llanos, i un dels quatre d'aquesta base que ha participat a la desfilada del 12 d'Octubre. També n'hi han participat quatre més, procedents de la base de Morón, a Sevilla.

El president de Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García-Page, ha comunicat la notícia a través de Twitter.

La notícia de l'accident ha interromput la recepció que es fa al Palau Reial cada 12 d'octubre. El president del govern, Mariano Rajoy, i la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, han marxat cap a la base de Los Llanos després de saludar breument Felip VI.

 

El rei ha fet un reconeixement públic al pilot mort en un missatge fet a través del seu compte de Twitter, i Rajoy ha penjat una declaració en aquesta mateixa xarxa.

 

 

El d'avui és el tercer accident d'un Eurofighter en què mort un pilot espanyol des que aquestes naus van entrar en servei a l'Exèrcit de l'Aire fa gairebé quinze anys, el 2003.

Anar al contingut