Els aiguats al Pakistan ja han causat almenys 1.300 morts.
Els aiguats al Pakistan ja han causat almenys 1.300 morts.
Barcelona

Un avió amb ajuda humanitària sortirà avui des de Barcelona cap al Pakistan

Ajuda de primera necessitat s'està empaquetant per poder-la traslladar al Pakistan en les properes hores. De fet, Catalunya envia medicaments, kits d'assistència sanitària i higiene bàsica a Islamabad. Són tres tones de material que ha recollit Convergència. Diferents ONG com Intermón-Oxfam i Unicef ja han habilitat uns números de compte per fer les donacions.

Actualitzat
Intermón-Oxfam no s'ha quedat de braços plegats davant de la tragèdia i ha habilitat aquests números de compte: La Caixa 2100-0765-83-0200213395 ES92 i Caixa Catalunya 2013-0500-12-0213849895 ES09. També es pot fer arribar l'ajuda mitjançant aquest telèfon: 902 330 331, i també preveu la possibilitat de fer donatius a través d'internet en aquesta adreça. Unicef també ha treballat de valent. En el seu web s'explica la manera de fer arribar diners a la població pakistanesa més necessitada.

Les pluges monsòniques continuen assotant el Pakistan. Les xifres provocades per les pluges i les inundacions són d'escàndol. Més de 600.000 morts comptabilitzats i 14 milions de damnificats, més de la meitat dels quals són nens. Es necessiten medicaments, aigua potable, menjar i qualsevol ajuda que pugui arribar de la comunitat internacional.

Convergència ha organitzat un avió amb tres tones d'ajuda: 2.000 quilos de medicaments contra el còlera i la diarrea i productes sanitaris per farcir un hospital d'emergència. L'altra tona serà per a kits d'higiene infantil per repartir entre la població civil. Per la seva banda, el govern de la Generalitat hi enviarà 200.000 euros.

Paral·lelament, l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya també està recollint diners per als seus compatriotes. Com que estan escaldats per algunes notícies que asseguren que l'ajuda no arriba a qui més la necessita, els pakistanesos catalans han afirmat que, si l'ajuda econòmica és important, la portaran en mà fins als més damnificats. La crida no només va adreçada als 45.000 pakistanesos que viuen a casa nostra, sinó a tota la ciutadania.

Acte solidari a la Rambla del Raval

El col·lectiu pakistanès ha avançat que el 17 d'agost es concentraran a la rambla del Raval per recordar les víctimes, per encendre espelmes i es llegiran missatges de suport a les víctimes que els hagi fet arribar la ciutadania.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut