La catedral de Sant Basili de Moscou, a la plaça Roja (Reuters)
La catedral de Sant Basili de Moscou, a la plaça Roja (Reuters)
Moscou

Un ateu rus s'enfronta amb un any de presó per haver dit a internet: "Déu no existeix"

L'opinió que l'internauta va escriure en una pàgina humorística li pot comportar una condemna d'un any per "ofensa als creients"

RedaccióActualitzat

Un internauta rus s'enfronta amb una pena de fins a un any de presó per haver afirmat a internet "Déu no existeix". L'advocat de Víktor Krasnov, de 38 anys, ha explicat que el seu client va escriure aquesta frase en una pàgina humorística.

"Si dic que la col·lecció de contes jueus que es titula 'la Bíblia' són bajanades, vol dir que ho són, com a mínim per mi", va escriure Krasnov, abans de concloure que "Déu no existeix".

Un de les persones amb les quals estava parlant el va denunciar perquè va considerar que el seu comentari podia ser ofensiu. D'acord amb una llei aprovada el 2013, l'internauta podria ser condemnat per "ofendre els sentiments religiosos dels creients".

A Krasnov, que és infermer i està a l'atur, el van obligar a ingressar en un hospital, on els psiquiatres van descartar que tingués cap problema mental. Una pèrita lingüista va determinar que el seu missatge contenia "ofenses" als creients, però el seu advocat al·lega que no és "res més que un ateu" que es va mofar tant de les festivitats jueves com de Halloween.

La vista contra Krasnov té lloc després de la condemna al grup punk Pussy Riot per incitació a l'odi religiós, per haver "profanat" la catedral de Crist Salvador de Moscou amb una "pregària punk" crítica amb el president rus, Vladímir Putin.

 

Anar al contingut