Unes persones al lloc de l'atemptat.
L'atemptat ha passat en un mercat ple de gent. (Foto: Reuters)
Kabul

Un atemptat suïcida en un mercat provoca la mort de quinze civils al nord de l'Afganistan

Almenys 15 morts -tots civils- i uns 40 ferits en un atemptat suïcida al nord de l'Afganistan a primera hora d'aquest matí. L'atac, en un mercat molt freqüentat, arriba quan falten poques setmanes per a les eleccions presidencials del 5 d'abril.

RedaccióActualitzat

Una acció terrorista ha tornat a sacsejar l'Afganistan a menys d'un mes per a les eleccions presidencials. Un atemptat suïcida ha causat la mort de 15 civils -entre ells alguns nens- en un mercat de Maymana, al nord del país. Una quarantena de persones més han quedat ferides. Segons fonts policials, el terrorista suïcida anava en un rickshaw -un vehicle de tres rodes- i ha fet esclatar els artefactes en un mercat d'aquesta localitat de la província de Faryab.

El governador provincial, Mohamadulá Batash, ha dit que "l'objectiu de l'atac no és clar". "Era un dia de basar i tothom estava ocupat comprant o venent quan el terrorista ha detonat els seus explosius", ha afirmat el governador. Cap grup s'ha fet responsable de l'atemptat.

En tot cas, fa uns dies que grups talibans van amenaçar d'atemptar contra les eleccions de l'Afganistan del pròxim 5 d'abril. Aquests grups qualifiquen els comicis de farsa orquestrada pels Estats Units, ja que, segons ells, el pròxim dirigent del país ja ha estat escollit per la CIA i el Pentàgon. Els talibans han advertit que ningú s'acosti als col·legis electorals perquè atacaran qualsevol persona que col·labori en els comicis.

El 5 d'abril es fan les terceres eleccions a l'Afganistan, el mateix any en què l'OTAN té previst retirar les tropes. Els Estats Units volen continuar negociant amb el futur president del país el manteniment d'un destacament de soldats per col·laborar amb les forces afganeses. L'actual president, Hamid Karzai, ha rebutjat el pacte.

Anar al contingut