Bagdad

Un atemptat amb cotxe bomba en un centre comercial de Bagdad fa més 200 morts 

Estat Islàmic ha reivindicat un atemptat massiu dirigit contra la població xiïta de Bagdad una setmana després que l'exèrcit iraquià declarés l'alliberament de Fallujah

RedaccióActualitzat

Un atemptat, reivindicat per Estat Islàmic, ha deixat més de 200 morts i també prop de 200 ferits de diversa consideració a Bagdad.

L'atemptat és un dels més sagnants de la història de l'Iraq. L'explosió s'ha produït al voltant de la mitjanit de dissabte, en un moment que els carrers eren plens de persones que feien les compres en plena celebració del ramadà. En aquell moment ha esclatat un camió frigorífic ple d'explosius i metralla que ha arrasat completament la zona.

L'explosió s'ha produït en plena zona comercial de la capital iraquiana. Un terrorista suïcida ha fet explotar el camió davant d'una multitud que es concentrava davant d'una famosa botiga de gelats.

Les víctimes són majoritàriament famílies amb nens que feien cua al voltant de la gelateria més antiga de la capital, una de les més populars de Bagdad. Els serveis de rescat han advertit que la xifra de morts augmentarà ja que encara queden cossos per extreure de sota les runes de l'edifici, que està completament devastat.

 

 

L'explosió del camió bomba conduït per un kamikaze ha provocat, a més, un gran incendi als edificis dels voltants i això ha multiplicat els efectes de l'acció terrorista.

El fet que els atacs hagin passat en ple Ramadà ha fet que el nombre de víctimes hagi estat molt superior, ja que els carrers eren plens de gent que havia sortit en pondre's el sol.

En un comunicat que ha fet públic Estat Islàmic s'assegura que l'atac tenia com a objectiu la comunitat xiïta, ja que a la zona on ha passat, el districte d'Al-Karrada, resideixen membres d'aquesta comunitat. La comunitat xiïta és la més nombrosa de l'Iraq, però els jihadistes la consideren herètica.

Estat Islàmic porta el terror al centre de Bagdad poc més d'una setmana després que les forces de seguretat iraquianes declaressin l'alliberament de Fallujah, després d'expulsar els soldats d'Estat Islàmic de la ciutat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut