Berlín

Un atac de neonazis contra sindicalistes acaba amb dos ferits greus a Alemanya

Dues persones han estat hospitalitzades amb ferides de consideració i tres més han resultat ferides lleus després que un grup de sindicalistes ha estat atacat per neonazis a l'est d'Alemanya. L'enfrontament va tenir lloc en una àrea de descans d'una autopista, on van coincidir els dos grups, que tornaven d'una multitudinària manifestació antifeixista que s'havia celebrat a la ciutat de Dresden. El col·lectiu d'extrema dreta va agredir els sindicalistes i van fugir en un autobús que la policia va poder aturar més tard per identificar els seus ocupants. Tots ells hauran de respondre davant la justícia després de la denúncia presentada pels sindicats alemanys.

Actualitzat
Aquest dissabte, Dresden va acollir diferents actes per recordar les víctimes del bombardeig de la ciutat per l'aviació aliada el febrer del 1945, que va reunir, d'una banda, una protesta d'uns 6.000 ultradretans i neonazis, i de l'altra, una manifestació antifeixista a la qual es van sumar més de 10.000 ciutadans.
 
La policia va mobilitzar més de 4.300 agents per evitar els enfrontaments entre tots dos grups, i finalment hi va haver 3 detencions i 86 persones més van ser retingudes provisionalment. Un total de 30 agents van quedar ferits lleus pels atacs esporàdics protagonitzats pels sectors més radicals de tots dos bàndols.
Anar al contingut