L'estat en què ha quedat l'autocar de l'equip, després de les tres explosions (EFE)
L'estat en què ha quedat l'autocar de l'equip després de les tres explosions (EFE)
Dortmund

Un atac amb explosius a l'autocar del Borussia Dortmund fereix lleument Marc Bartra

Hi ha hagut tres explosions quan l'autocar es dirigia a jugar el partit de Champions contra el Mònaco, que s'ha ajornat. Bartra té trencat un os del canell.

Actualitzat

El jugador català del Borussia Dortmund Marc Bartra ha quedat ferit lleu aquest dimarts quan, tal com ha informat el club, s'ha trencat el vidre d'una finestra de l'autocar. La policia alemanya ha informat que hi ha hagut tres explosions al voral de la carretera al pas del vehicle, que es dirigia a l'estadi Signal Iduna Park per disputar el partit de Champions contra el Mònaco.

La policia alemanya no descarta cap hipòtesi sobre l'origen de la triple deflagració. Els investigadors apunten que es tracta d'"explosius seriosos", la qual cosa fa que perdi força la hopòtesi d'una bretolada amb pirotècnia, com havia assenyalat en un principi la mateixa policia. La fiscalia ha explicat que, al costat dels explosius, s'hi ha trobat una carta, però no ha donat detalls sobre el seu contingut "per raons estratègiques".

La policia de Dortmund assegura que no descarta cap possibilitat sobre les causes de la triple explosió. Un portaveu policial ha explicat que els investigadors mantenen obertes totes les vies d'investigació i contemplen "totes les possibilitats". Tanmateix, les forces de seguretat parteixen de la base que l'atac anava dirigit al Borussia de Dortmund.

Apareix un manuscrit

En una primera compareixença després de l'atac, la policia alemanya ha confirmat que ha trobat restes de tres artefactes al lloc de l'atac contra l'autocar del Borussia de Dortmund i un altre artefacte sospitós al mateix hotel de l'equip. La fiscalia també ha revelat que s'ha trobat un manuscrit al lloc dels fet reivindicant l'atac, tot i que no ha avançat res més del seu contingut mentre es comprova que sigui autèntic.

Bartra, amb un os del canell trencat

El jugador és a l'hospital amb ferides lleus, segons ha confirmat TV3 de l'entorn de Bartra, segurament a causa de la trencadissa de vidres. Té un os del canell trencat i l'han operat aquest mateix dimarts a la nit. El Borussia Dortmund ha informat que la resta de jugadors no corren perill.

El partit s'ha suspès i es disputarà aquest dimecres, dia 12. Com que la suspensió del matx obliga a molts seguidors del Mònaco a passar la nit a Dortmund, amb l'etiqueta #bedforawayfans diversos aficionats de l'equip alemany ofereixen allotjament als monegascos que no tinguin hotel a la ciutat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut