Sydney

Un asteroide sobrevola la Terra set vegades més a prop que la Lluna

Un asteroide va passar dilluns a 63.000 quilòmetres de la Terra. Segons els astrònoms, és el que ha sobrevolat el nostre planeta a menys distància des del 1973. L'asteroide, conegut com a DD45, va passar set vegades més a prop de la distància a què està la Lluna i a dues vegades la distància que orbiten els satèl·lits, segons els astrònoms que el van veure des d'Austràlia. Es tracta d'un asteroide d'uns 35 metres de diàmetre. Segons els experts, és una mida similar a la del que va caure a Sibèria l'any 1908 i va arrasar 2.000 quilòmetres quadrats de bosc.

Actualitzat
L'asteroide, per sorpresa dels astrònoms, ha passat a una distància set cops inferior que la de la Lluna, segons ha informat la premsa australiana. "Cap objecte d'aquesta mida o més gran havia estat observat mai tan a prop de la Terra", ha dit Rob McNaught, científic de l'observatori australià de Siding Spring.

El 2009 DD45 és l'asteroide que més s'ha apropat a la Terra des del 1973, segons ha explicat l'astrònom Peter Brown de la Universitat d'Ontario (Canadà).

L'astrònom Rob McNaught, contractat per la NASA, va detectar el 2009 DD45 divendres a la nit i va determinar que no arribaria a impactar contra la Terra "per poc".

Qüestió de probabilitat

Uns 1.000 asteroides potencialment perillosos han estat classificats fins ara al llarg de la història. Segons McNaught, la probabilitat que un meteorit de més d'un quilòmetre de diàmetre impacti contra la Terra és d'una cada diversos milions d'anys, mentre que la possibilitat que s'estavelli un meteorit de mida més petita, però amb capacitat per posar en perill una ciutat sencera, és d'"una cada cent anys".

Anar al contingut