Barcelona

Un aparell que funciona amb un GPS permetrà tenir localitzades en tot moment persones amb demència senil

Les persones afectades per algun tipus demència poden ser propenses a desorientar-se i a perdre's. La Creu Roja ha posat en marxa un dispositiu pensat justament per localitzar persones. L'aparell tot just comença a implantar-se, però la voluntat és que arribi al màxim d'afectats possibles. A Catalunya, hi ha unes 75.000 persones més grans de 70 anys amb demència.

Actualitzat

La desorientació és un dels símptomes més freqüents de les persones que tenen una demència i és també una de les coses que més preocupen els seus familiars. El Simap, un aparell que funciona amb GPS, permet saber en tot moment on es troba la persona i avisa si s'allunya de la zona per on es mou habitualment.

En el moment en què la persona surt d'aquesta zona segura o s'aproxima a una zona de perill, es dispara una alarma a la central de contacte per avisar que aquesta persona pot estar en una situació de perill. Automàticament, el que es fa és avisar el cuidador i d'aquesta manera s'assegura l'atenció d'aquesta persona.

L'avís es pot rebre a través d'una trucada o d'un SMS i la localització es pot seguir també a través d'internet. El preu de l'aparell és d'uns 200 euros i la quota mensual ronda els 60. La Generalitat ha obert un fons d'ajuda per a les persones que no el puguin pagar.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut