Le Vernet

Un any després del drama de Germanwings: "Des que surt el sol fins que es pon, pensem en vosaltres"

Amb la lectura d'un text amb aquesta frase ha arrencat l'acte d'homenatge d'aquest matí a Le Vernet per recordar els 150 morts del vol de Germanwings que avui fa un any es va estavellar als Alps francesos

RedaccióActualitzat

"Des que surt el sol fins que es pon, pensem en vosaltres". Aquesta és una de les frases del text llegit en francès durant la cerimònia per recordar als 150 morts de la tragèdia de Germanwings. L'acte, molt emotiu, s'ha fet a Le Vernet, als Alps francesos. Justament fa un any de la tragèdia, quan el copilot va estavellar en aquell lloc l'avió de Germanwings que s'havia enlairat de l'aeroport de Barcelona-El Prat, amb destinació a Düsseldorf. La cerimònia s'ha fet a l'esplanada on es va instal·lar el monòlit de record, en unes carpes habilitades per Lufthansa per garantir la privacitat dels assistents. Per blindar i protegir les famílies, s'ha tancat tot el recinte. A l'acte hi han assistit unes 600 persones, que han arribat en autocars des de Marsella, on aquest dimecres hi va haver un altre homenatge.

A la cerimònia s'ha sentit "El cant dels ocells" i a les 10.41, l'hora exacta de l'impacte, s'ha fet un minut de silenci. També s'ha fet una ofrena floral a l'estela en homenatge a les víctimes i s'ha descobert una placa commemorativa al cementiri. A partir de les 12, alguns dels familiars i acompanyants han visitat el petit cementiri de la localitat, on hi ha la fosa comuna amb les restes dels cossos que no van poder ser identificades. Uns 300 dels assistents a l'acte han pujat a la muntanya i se'ls ha acompanyat a peu fins al punt accessible més pròxim al lloc on es va estavellar l'avió.

A les set del vespre està previst que els familiars de les víctimes tornin a Marsella perquè des d'allà tornin a Catalunya i als diferents països d'on han vingut. Els familiars van demanar expressament que no es gravessin imatges de l'acte.

La majoria de familiars van arribar a Le Vernet -una població d'un centenar d'habitants- aquest dimecres al vespre. Abans havien participat en un acte a Marsella en què es va recordar les víctimes. La cerimònia la va organitzar Lufthansa, la companyia mare de Germanwings, i va ser privada. Aquest dimecres al matí, Silvia Chaves, presidenta de l'Associació d'Afectats del Vol Germanwings 9525, va reclamar millores en la seguretat aèria. Va ser durant l'homenatge que es va fer a l'aeroport del Prat.

 

Minut de silenci també a Alemanya

 

 

A Alemanya, també s'ha fet un minut de silenci a la població d'on eren 16 dels estudiants morts, a la localitat d'Haltern am See, prop de Dortmund, al nord-oest del país. Hi ha hagut una concentració a dos quarts d'onze del matí i després s'ha fet una cerimònia religiosa ecumènica. Els estudiants havien vingut a Catalunya a fer un intercanvi amb joves d'un centre escolar de Llinars del Vallès.

Abans del minut de silenci, l'alcalde d'Haltern am See, Bodo Klimpel, ha dit que la tragèdia dels Alps francesos és la més greu que ha passat a la ciutat des de la II Guerra Mundial. "Aquesta desgràcia ha canviat molt la nostra ciutat, mai no havíem viscut una cosa així", ha dit Klimpel, que ha afegit que han decidit "assumir aquesta desgràcia com a part de la nostra història."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut