Un any de "Volem acollir": el clam de mig milió ressona sense resposta

RedaccióActualitzat

Avui fa un any que mig milió de persones es van manifestar pels carrers de Barcelona en favor dels refugiats sota la consigna "Volem acollir". Què ha canviat un any després? Ben poca cosa. Espanya no ha arribat ni als 2.000 refugiats acollits, un 11,4% de tot el que s'havia compromès.

Molts dels estats europeus també incompleixen els compromisos. La mitjana d'acolliment és d'un 35% del previst.


Casa Nostra Casa Vostra denuncia que la falta de resposta política i l'incompliment dels compromisos d'acollida perpetuen i agreugen la crisi dels refugiats.

Per commemorar la data i fer una anàlisi de què ha canviat en aquest temps, experts, membres d'associacions solidàries i representants del col·lectiu d'immigrants, s'han trobat aquest migdia en una xerrada debat en què hi ha hagut coincidència en el diagnòstic: mentre que la societat civil està conscienciada i es mostra molt solidària, la gestió política de la crisi és decebedora.

 

 

I mentrestant, continuen els morts al Mediterrani: 3.119 l'any passat, 382 aquest any en un mes i mig.

4.400 refugiats a Barcelona

Barcelona ha atès 4.405 refugiats durant el 2017, la xifra anual més alta de la seva història. És el triple que el 2015, quan es van atendre 1.374 persones.

Les primeres tres nacionalitats de les persones sol·licitants són de Veneçuela (1.214), Ucraïna (603) i Hondures (373).

La capital, que es va proclamar Ciutat Refugi el 2015, també ha registrat un increment del 132% de menors atesos, acompanyats per les seves famílies, segons que ha informat avui el consistori.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut