Rubí

Un any de presó per penjar vídeos a internet de les seves temeritats al volant

Aquest dimecres ha declarat al jutjat d'instrucció número 2 de Rubí el conductor d'un quad que va penjar a internet un vídeo on se'l pot veure conduint de manera temerària per la carretera de l'Arrabassada, que uneix Barcelona amb Sant Cugat del Vallès. La Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra va detectar, el juny de l'any passat, les imatges on s'observa el conductor, de 23 anys, circulant amb dues rodes aixecades o envaint el sentit contrari. Es tracta d'un dels primers casos en què els Mossos remeten a un jutge un delicte contra la seguretat del trànsit detectat a través d'un vídeo d'internet. Per aquest delicte, el jutge l'ha condemnat a 1 any de presó i 3 mesos sense carnet. És la primera sentència condemnatòria d'aquest tipus.

Actualitzat

La Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra va detectar a internet el vídeo, de 3 minuts i 40 segons i gravat per una segona persona, el 25 de juny. El 5 de juliol citaven el noi a declarar a la comissaria però, tot i que el jove va acudir a les dependències policials, es va negar a declarar. Pocs dies després, el 13 de juliol, van enviar l'atestat policial al jutge.

Ara el jutjat d'instrucció número 2 de Rubí s'ha fet càrrec del cas i ha citat a declarar el jove per un suposat delicte contra la seguretat del trànsit. El jutge ha dictat la primera sentència condemnatòria per aquest tipus de delicte i ha decretat un any de presó i tres mesos de retirada de carnet per al jove.

Segons fonts jurídiques, l'acusat, de 23 anys i veí de Cerdanyola del Vallès, va conduir temeràriament un quad per la carretera BP-1417, que uneix Barcelona i Sant Cugat del Vallès a través de la serra de Collserola entre les tres i les sis de la tarda del 23 d'abril de 2007. Un trajecte que va fer amb maniobres temeràries com circular amb les dues rodes laterals o davanteres aixecades i envaint el sentit contrari. El vídeo, que va gravar un amic seu, el va penjar després a internet.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut