L'esvoranc de Figueres
L'esvoranc de Figueres
Figueres

Un any de l'aiguat que va provocar un esvoranc a la rambla de Figueres

Figueres ha reforçat les mesures de seguretat per evitar que en cas d'aiguat hi torni a haver un enfonsament a la Rambla

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns, 30 de novembre, fa un any del fort aiguat que va provocar l'esvoranc a la rambla de Figueres. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquell dia la ciutat va registrar el xàfec més important de la seva història, de 240 litres per metre quadrat.

El fort temporal va fer augmentar el cabal de l'aigua de la riera que passa per sota la rambla i, a la part baixa, on hi ha la base del monument a Narcís Monturiol, es va generar un remolí que va descalçar un mur i va fer cedir el terra. Això va provocar l'enfonsament de part de la rambla i l'esvoranc. El forat, d'uns 10 metres, va emportar-se dos arbres centenaris i un banc.

Davant d'això, l'Ajuntament va iniciar amb urgència les tasques per reforçar el mur i la calçada de la rambla. Figueres ha reforçat les mesures de seguretat per evitar que en cas d'aiguat hi torni a haver un esvoranc a la Rambla. Així, han reforçat la base del monument a Narcís Monturiol perquè l'aigua no impacti i han refet el mur que amb el temps s'havia anat fent malbé per culpa de les arrels d'uns arbres.

Tot plegat ha costat un milió d'euros. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha criticat que l'Estat no ha ajudat la ciutat a fer front al milió d'euros per arreglar els desperfectes de l'aiguat.

Anar al contingut