Estats Units

Un anunci de Pepsi encén les xarxes per frivolitzar amb la lluita contra el racisme

Pepsi demana disculpes i retira l'anunci en què la model Kendall Jenner va a una manifestació i acaba oferint una llauna de Pepsi a un agent

RedaccióActualitzat

Polèmica als Estats Units pel nou anunci de Pepsi. S'hi veu una model, Kendall Jenner, que deixa una sessió de fotos per afegir-se a una manifestació. Un cop davant la policia, acaba oferint una llauna de Pepsi a un agent.

L'anunci ha rebut una allau de crítiques, perquè molts han considerat que frivolitza la lluita contra el racisme i les minories de l'organització Black Lives Matter, que va sorgir després de les morts de joves negres a mans de policies blancs. Precisament, el final de l'anunci s'ha comparat en el moment en què la manifestant Iesha Evans, que va ser detinguda, es va acostar a la barrera policial. Una imatge que s'ha convertir en icona de la lluita contra la violència racial als Estats Units.

La companyia ja ha retirat l'anunci i ha demanat disculpes: "Pepsi volia projectar un missatge global d'unitat, pau i entesa. Clarament no hem complert els nostres objectius i demanem disculpes. La nostra intenció no era treure-li importància a cap problema seriós. Eliminarem el contingut i frenarem altres llançaments."


Entre les crítiques a l'anunci de persones que l'han qualificat d'ofensiu i insensible, hi ha la de Bernice King, filla de Martin Luther King, que ha publicat una fotografia del seu pare en una protesta mentre un oficial de la policia l'empeny. "Si el pare hagués sabut del poder de la Pepsi", ha dit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut