Un altre poema de Nadal

Un altre poema de Nadal

Un altre poema de Nadal

Actualitzat
Canvi de govern en ple cicle nadalenc. Les campanes, però, no toquen alegres per què, fins i tot els convergents convençuts, saben que els moments són difícils i cal no fer gaire xerinola. I el canvi d'any no sembla que resoldrà encara la crisi que continua trotant cap a un Betlem allunyat, quasi inaccessible i aparentment imperceptible. Però desitjat, això sí.

És el camí que Josep M. de Sagarra ja indicava costós perquè el fàcil era el de Roma. Allà on, segons el seu "Poema de Nadal", "hi ha de tot. Hi ha misèria i punyalades, hi ha la púrpura i el llot i les mitres consagrades!".

La Roma metafòrica que podríem convenir que retrata el país que hem tingut amb les facilitats que ens hem donat i que ara tot indica que han estat excessives o, si més no, inadequades. Com han acceptat els governs de bona part dels països del nostre àmbit i que ja han entès que així no anaven bé. I sense haver fet ostentació de gaire ni provocació de res a diferència del que ha succeït per aquests varals.

Per això, Artur Mas sap que inicia aquests dies un camí "que significa humilitat, vol dir un renunciament a fi de bé, vol dir passar pel mateix recer que els altres han passat". I també es deu preguntar, com el poeta: "On ens portes camí?. La teva fi no es veu!"

Bones festes i molta sort!