El projecte Castor té suspesa l'activitat des del setembre passat
El projecte Castor té suspesa l'activitat des del setembre passat
Madrid

Un altre informe vincula els terratrèmols i el projecte Castor i identifica una nova falla a la zona

L'Institut Geològic Miner també identifica una nova falla que hauria sorgit del trencament de la d'Amposta, sobre la qual està construït el magatzem de gas

Actualitzat

Un altre estudi vincula els nombrosos terratrèmols registrats a les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat i el magatzem de gas Castor. El nou document, al qual ha tingut accés el diari "El País", és de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya i coincideix en el diagnòstic amb el que ha fet públic aquesta setmana l'Institut Geogràfic espanyol i que veu una "relació directa" entre la injecció de gas i els moviments sísmics.

La principal novetat d'aquest segon document és que identifica una nova falla, que bateja com a "falla Castor", que s'hauria originat a partir d'un trencament de la falla d'Amposta, sobre la qual està construït el magatzem de gas.

La Fiscalia de Castelló treballa amb les conclusions d'aquest dos documents per presentar una querella per prevaricació ambiental.

Tant els alcaldes de la zona com el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, han fet front comú per demanar el tancament del magatzem de gas i han retret al govern espanyol que hagi mantingut ocults els informes que atribueixen els sismes, que van arribar a tenir una intensitat de 4,1 graus, amb el projecte.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut