Washington

Un alt càrrec del Departament d'Estat dels EUA qualifica d'estúpida i arrogant l'estratègia de Bush a l'Iraq

Quan falten dues setmanes per les eleccions legislatives americanes, George Bush rep un altre correctiu per la seva política a l'Iraq. El director de diplomàcia de l'oficina de l'Orient Mitjà del Departament d'Estat dels EUA, Alberto Fernández, ha criticat l'actuació del seu govern al país coincidint amb unes declaracions del president nord-americà que assegura que seguiran a l'Iraq fins a la victòria final. Fernández ha assegurat que l'actuació del seu país a l'Iraq després de la caiguda del règim de Saddam Hussein ha estat caracteritzada per "l'arrogància i l'estupidesa". El diplomàtic ha fet aquestes declaracions en àrab a la cadena Al-Jazeera.

Actualitzat
Les declaracions d'Alberto Fernández són la crítica més important llançada des de l'interior de l'administració nord-americana a l'actuació del govern de Bush a l'Iraq des del derrocament de Saddam, a l'abril del 2003. El diplomàtic ha matisat a Al-Jazeera que s'intenta "fer el millor" però reconeix que "hi ha moltes raons per a la crítica". És en aquest punt que Fernández assegura que "sens dubte, hi va haver arrogància i estupidesa dels Estats Units a l'Iraq".

El responsable del departament d'Estat no ha donat detalls dels punts en què el seu país va ser "arrogant". Al contrari, Fernández ha assegurat que estan disposats a mantenir converses amb qualsevol grup iraquià per acabar amb l'ona de violència sectària que sacseja el país. Fernández, que apareix habitualment a Al-Jazeera en programes en què es discuteix sobre la política exterior del seu país, ha afegit que "el govern iraquià està convençut" de la necessitat de dialogar per acabar amb la violència.

La cadena àrab ha explicat que l'entrevista a Fernández tenia com objectiu que el govern dels EUA contestés a "Abu Mohamad", un suposat representant del partit Baaz de Saddam Hussein, que va assegurar que Washington desitjava conversar amb els grups insurgents del país.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut