García Berrio, en la concentració contra el CIE de la Zona Franca
García Berrio, en la concentració contra el CIE de la Zona Franca
Barcelona

Un advocat, un dels primers denunciats a Catalunya per la "llei mordassa"

Andrés García Berrio, membre del Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia, participava dissabte en la concentració contra la reobertura del CIE de la Zona Franca

RedaccióActualitzat

Andrés García Berrio, advocat i membre del Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia, és una de les primeres persones denunciades a Catalunya per la Llei de seguretat ciutadana, la coneguda popularment amb el nom de "llei mordassa".

García Berrio va ser denunciat ahir, dissabte, mentre participava en la concentració contra la reobertura del Centre d'Internament d'Estrangers CIE de la Zona Franca.

 

Els Mossos d'Esquadra l'acusen de desobediència a l'autoritat i negativa a identificar-se. Segons la policia, García Berrio va entorpir l'actuació dels agents i els metges quan atenien una persona que tenia una crisi epilèptica. L'advocat s'enfronta a una sanció que pot oscil·lar entre els 600 i els 30.000 euros. 

García Berrio ha explicat a TV3 que la persona que va tenir la crisi epilèptica era un fotògraf amic seu i que ell acompanyava la nòvia del fotògraf, que estava molt nerviosa. Per Twitter ha ensenyat l'escena:

 

Irídia ha anunciat que demà, dilluns, presentaran una queixa al departament d'Interior.

 


La "llei mordassa" ha estat molt criticada, entre altres coses, perquè dóna la potestat a les forces de seguretat d'aplicar les sancions que abans aplicaven els jutges. 

 

 

Anar al contingut