Pla general on es pot veure al president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat de la responsable del CDIAP i consellers comarcals del Pla…
Pla general on es pot veure al president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat de la responsable del CDIAP i consellers comarcals del Pla d'Urgell, el 6 de juliol de 2017. (Horitzontal)

Un 9,4% dels infants de 0 a 6 anys del Pla d'Urgell van ser atesos al 2016 per possibles trastorns en el desenvolupament

Actualitzat

ACN Mollerussa.-Un total de 232 infants d'entre 0 i 6 anys van ser atesos l'any passat per possibles trastorns en el desenvolupament al Pla d'Urgell. La xifra suposa un 9,4% del total d'infants que hi ha a la comarca en aquesta franja d'edat, 2.454. La dada s'ha donat a conèixer en el transcurs de la inauguració de les obres de millora del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de Mollerussa ubicat a la tercera planta de la mateixa seu de l'edifici del consell comarcal, i amb les quals es preveu augmentar la qualitat del servei que es dóna als infants. Els treballs han estat finançats amb una aportació de 134.000 euros a càrrec de la Diputació de Lleida.

Les obres que ha inaugurat aquest dijous el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, serviran per augmentar la qualitat del servei que es dona, ja que el centre disposa d'un nou espai per a una futura treballadora social, una sala d'espera que permet preservar la privacitat de les famílies usuàries del servei i un espai per guardar el material terapèutic. També s'han millorat les condicions d'il·luminació i ventilació, així com d'aïllament acústic i tèrmic. La tasca que desenvolupa el CDIAP és de gran importància, tal i com demostra el creixement del nombre d'infants atesos els darrers 10 anys, que han passat dels 137 del 2006 als 232 de l'any 2016. Aquest augment no s'ha produït perquè s'hagi incrementat el nombre de casos sinó perquè hi ha una major detecció gràcies a la consolidació de l'equip de professionals del centre i per la major capacitat d'intervenció.La major part dels infants que fan ús d'aquest servei ho fan per trastorns en el desenvolupament del llenguatge, trastorns de regulació del comportament o de la comunicació i trastorns afectius emocionals, entre d'altres. La major part dels infants viuen a Mollerussa però el CDIAP dóna servei a tots els municipis de la comarca.El centre desenvolupa també un programa de prevenció i detecció destinat als professionals de la petita infància, sobre el desenvolupament infantil i els possibles desajustos. Aquest pla consisteix en visites trimestrals a les 19 escoles bressol del Pla d'Urgell on es fan sessions d'observació, entrevistes de coordinació, assessorament a les educadores, recull d'inquietuds de professionals i detecció de casos. Igualment, imparteix formació d'atenció precoç als alumnes del Cicle Superior de Tècnic d'educació infantil a l'Institut IES Mollerussa.

Anar al contingut