Madrid

Un 43% dels vianants morts a Espanya creuaven per fora del pas zebra

Gairebé la meitat de les víctimes d'atropellaments mortals a l'estat espanyol van morir mentre creuaven la carretera per fora del pas zebra. Aquesta dada converteix Espanya en el lloc d'Europa on moren més persones en aquestes circumstàncies. Així ho conclou un estudi del RACE, l'equivalent espanyol del RACC, que ha estudiat la conducta de vianants i conductors en vint ciutats de l'estat. L'informe apunta també que quatre de cada deu víctimes tenien més de 65 anys. De fet, aquest col·lectiu és el que té més risc de morir atropellat, segons el RACE.

Actualitzat
L'estudi ha permès comprovar que un terç dels vianants creuen amb el semàfor en vermell i que, a l'altra banda, una quarta part dels conductors no s'aturen encara que vegin una persona esperant per creuar en un pas de vianants. Aquestes dades fan que Espanya sigui el segon estat d'Europa amb més vianants morts, 14 per cada milió d'habitants, només superat pels 18 d'Eslovènia.

El RACE també ha conclòs que l'entorn urbà és més perillós que el rural, perquè el 52% dels vianants morts van perdre la vida en vies urbanes i travesseres. I gairebé la meitat dels morts en accidents de trànsit a les ciutats eren vianants.

A partir de les dades, el Reial Automòbil Club d'Espanya ha establert que el perfil mitjà del vianant atropellat és el d'un home de més de 65 anys que creua fora del pas zebra en una zona urbana i coincidint amb la primera o última hora del dia, quan hi ha menys llum.
Anar al contingut