Jakarta

Un 40% dels indonesis aproven la lapidació de la dona per adulteri

Més d'un 40% dels indonesis estan d'acord amb la lapidació de la dona en cas d'adulteri, segons posa de manifest un estudi realitzat per l'Institut d'Enquestes Indonesi. Indonèsia, el país amb major nombre de musulmans del món, és valorat a Occident per la seva pràctica moderada de l'Islam. No obstant això, hi ha quasi cent milions d'indonesis que creuen que cal lapidar les dones adúlteres. A més, una quarta part de la població considera que les dones han de portar vel per exercir la vida política i un 22% creu que hauria d'estar prohibit que una dona fos presidenta del país. Malgrat tot, l'estudi també posa de manifest que el suport a les organitzacions islamistes radicals ha baixat.

Actualitzat
L'enquesta també ha assenyalat que un 40% de la població veuria amb bons ulls la creació d'una "policia moral" que vigilés el contacte entre els homes i les dones solteres. L'estudi de l'Institut d'Enquestes Indonesi (LSI) mostra el suport que part de la població d'Indonèsia, que en xifres absolutes significa milions de persones, dóna a mesures radicals com la lapidació de les dones adúlteres.

Davallada del suport als grups radicals

Mentre que part de la població indonèsia accepta pràctiques radicals, l'estudi indica, en canvi, que s'ha produït un descens del suport als grups que justifiquen actes terroristes. La Yemaa Islamiya (JI), considerada el braç d'Al-Qaeda al sud-est asiàtic i autora dels atemptats del 2002 a Bali que van fer més de 200 morts, només té el suport del 8% dels indonesis, uns 18 milions de persones. El percentatge és menor que l'obtingut el 2006, quan es va registrar un 9% d'indonesis a favor dels actes d'aquest grup terrorista. A més, un altre grup radical, que considera que cal defensar l'Islam de les amenaces de l'exterior i preservar els valors islàmics a dins d'Indonèsia, ha vist disminuir un 7% el seu suport.

També ha disminuït el suport popular a les activitats d'altres grups radicals, com el Consell Mujahidí d'Indonèsia (MMI) o Hizbut Tahrir (HT), organitzacions que reclamen la imposició d'un estat islàmic a l'arxipèlag i que ara compten amb una acceptació del 8% o el 5% de la població.
Anar al contingut