Barcelona

Un 18% de la població de Catalunya viu per sota el llindar de la pobresa

Un de cada cinc catalans és pobre. Així ho reflecteixen els estudis que apunten que un 18% de la població de Catalunya viu sota el llindar de la pobresa. Davant d'aquestes xifres, la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, que agrupa 2.000 organitzacions no governamentals catalanes, reclama al govern un pla d'inclusió social que redueixi la pobresa i eviti les situacions de marginalitat. Les ONG també demanen un millor finançament amb la reforma del sistema d'assignació tributària del 0,7 per cent de l'IRPF.

Actualitzat
Cal un pla per integrar els pobres. Aquesta és la conclusió de les ONG que es dediquen a assistir les persones per sota del llindar de la pobresa. Segons ha explicat a Catalunya Informació el president de la Taula del Tercer Sector Social, Carles Barba, igual que calen pactes empresarials o d'infraestructures, es necessita una estratègia comuna per eradicar la marginació.

Barba també reclama més agilitat en l'aplicació de la llei de serveis socials, que va entrar en vigor l'1 de gener. D'altra banda, la Taula d'Entitats insisteix que cal reformar el sistema tributari perquè les ONG catalanes reben menys diners dels que aporten els seus ciutadans a través de la declaració de la renda.

El 18% de la població malviu per sota del llindar de la pobresa, però la xifra encara augmenta més si es tenen en compte totes les persones que algun cop han patit aquesta situació. Llavors es pot dir que un de cada quatre catalans és o ha estat pobre algun cop.
Anar al contingut