Prova cangur de 4t d'ESO, 1r i 2n de batxillerat
Prova cangur de 4t d'ESO, 1r i 2n de batxillerat

Més de 110.000 alumnes catalans participen a la Prova Cangur de matemàtiques

Actualitzat

Més de 110.000 alumnes catalans, des de 5è de primària fins a 2n de batxillerat o de cicles formatius, han participat a la XXIII Prova Cangur de Matemàtiques, un 15% més d'estudiants que l'any passat.

La prova és un joc concurs i l'objectiu, segons el secretari de la Comissió Cangur, Antoni Gomà, és que els estudiants passin "una bona estona fent matemàtiques".

 

"Volem aconseguir canviar la idea que es té de les matemàtiques i donar idees per fer coses noves a les classes."

 

La prova ha tingut tres nivells de dificultat. Els problemes valien 3, 4 o 5 punts i la durada de la prova depenia del curs dels alumnes; els que fan primària han tingut una hora per resoldre 20 preguntes i la resta han disposat d'una hora i quart per respondre'n 30. Segons els promotors, són problemes creatius i imaginatius.

Els alumnes de primària, primer, segon i tercer d'ESO han fet la prova al seu propi centre. La resta, l'han fet a les seus del concurs.

Per als que obtinguin més bons resultats, hi ha premi: 15 estades al campus matemàtic Cangur durant l'estiu per a cada nivell de la prova.

L'ha convocat la Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). També és aquesta entitat la que coordina la prova a Catalunya i representa el país dins el marc de l'organització internacional Kangourou sans Frontières. A les proves, hi participen més de 30 països.

 

 

ARXIVAT A:
CiènciaEducació
Anar al contingut