Barcelona

Últims esforços dels candidats per esgarrapar el vot dels indecisos

RedaccióActualitzat

Els partits fan els actes de campanya de les últimes hores. Els candidats esgoten aquesta recta final intentant arribar al gruix d'electors indecisos. Una bona part dels candidats han optat avui per tot un clàssic: la visita als mercats, que permeten -per bé i per mal- un contacte molt directe amb l'electorat. Altres formacions, en canvi, han preferit insistir en el debat sobiranista i el paper que hauria de tenir Barcelona com a capital d'un hipotètic estat independent.

Xavier Trias fa campanya al barri del Carmel amb Artur Mas

Xavier Trias ha portat Artur Mas fins a les bateries antiaèries del Carmel, un mirador privilegiat de Barcelona, on el president de Convergència no havia estat mai. Per això s'han agafat uns minuts per gaudir d'unes vistes clares, que mostren -ha dit un Mas metafòric- els horitzons desitjats. CiU s'ha marcat dos objectius en aquestes eleccions: ser la força més votada a Catalunya i guanyar a la ciutat de Barcelona.

"No em puc imaginar un futur per Catalunya basat en el dret a decidir de la nostra nació i de la nostra gent amb la seva capital donant-li l'esquena (...) Si Barcelona ens dóna l'esquena en aquest sentit no ens en sortirem"

Convençut de la victòria, Trias ha descrit la Barcelona que vol: social, a la mida de les persones, amb feina i habitatge assequible, i -com a capital del país- al servei de Catalunya. I diu que ho farà encara que guanyi només per un vot.

"La legalitat és aquesta: la llista més votada és la que, teòricament, ha d'intentar fer govern. És veritat que altres podrien sumar 21 i fer-li el llit a la llista més votada. Això jo no ho faré"

Tot i això, Duran i Lleida alerta sobre els perills d'un resultat fragmentat. Però perquè quedi clar, a través de la seva carta web, el líder democristià ha compromès els vots d'Unió a favor dels candidats de CiU als ajuntaments.

Jaume Collboni recorda que el PSC va liderar els canvis a la ciutat

L'últim matí de campanya, Jaume Collboni l'ha aprofitat per tornar a apel·lar al vot útil i a demanar un esforç al votant d'esquerres perquè recordi qui va liderar els canvis als barris i a la ciutat de Barcelona.

"Jo demano als electors i electores que s'ho estan pensant, que s'ho estan rumiant, que pensin en la Barcelona que nosaltres vam transformar, que pensin com estava el seu barri fa només deu o quinze anys i com està ara, i que recordin qui són els que van liderar aquella transformació històrica de Barcelona"

Miquel Iceta, que ha fet campanya a Terrassa, ha fet una valoració positiva del debat a TV3 i veu Jaume Collboni alcalde de Barcelona.

"Té un projecte, una ambició i té un equip que són els que Barcelona requereix (...) Jo vaig veure un alcalde de Barcelona, en  Xavier Trias, amb un paper molt digne, però el vaig veure una mica cansat (...) I vaig veure l'Ada Colau amb una vocació d'oposició marcada. Jo crec que els ajuntaments mereixen tenir bones oposicions"

L'alcaldable de Terrassa ha reivindicat un canvi de zona tarifària a les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat que tampoc es va fer durant el tripartit.

Alberto Fernández Díaz fa propostes sobre el comerç i els mercats

Alberto Fernández Díaz ha esperat a l'últim dia per fer la tradicional visita a un mercat, el de la Vall d'Hebron. I ha acabat la campanya com la va començar, carregant contra Xavier Trias i Ada Colau. Enfront d'ells, l'alcaldable del PP defensa la seva particular recepta per Barcelona. Nítida, diu, i sensata.  

"Barcelona no decidirà el diumenge entre la Guatemala de l'estelada de Xavier Trias ni la Guatepeor de la Barcelona en comunista d'Ada Colau. Hi ha una altra Barcelona que jo vull representar, una Barcelona millor, que posa l'accent en les persones, la seguretat i la creació de feina"

Alfred Bosch demana el vot per la Barcelona del "sí"

Amb el jutge Santiago Vidal, que tanca la llista, l'actor Juanjo Puigcorbé, que va de número 2, i la resta de la candidatura fent-li costat, Alfred Bosch ha pronosticat uns resultats històrics, basats en tres conceptes

"Aquest diumenge nosaltres som els del triplet: igualdat, honestedat, capital d'estat"

El candidat republicà ho ha dit a la Meridiana, on aquest any es farà la manifestació de la Diada.

Ada Colau rep el suport de l'expresident de l'Uruguai, José Mujica

Molt agraïda per la feina feta pels voluntaris de Barcelona en Comú, Ada Colau encara trepitja mercats en l'últim dia de campanya. Crida a votar a tots aquells que volen canviar la manera com es governa la ciutat i així fer possible que ella sigui l'alcaldessa.

"Hem de ser la llista més votada per poder governar. I si no som la llista més votada, no governarem. Per tant, per nosaltres la clau ara és mobilitzar el màxim de vots de totes les persones indecises"

La candidata de Barcelona en Comú ha rebut avui el suport de l'expresident de l'Uruguai José Mujica.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut