Última missa de la comunitat franciscana a la parròquia del Remei de Vic
Última missa de la comunitat franciscana a la parròquia del Remei de Vic
Vic

Última missa de la comunitat franciscana a la parròquia del Remei de Vic per falta de vocacions

És per falta de relleu generacional que els dos frares franciscans de la parròquia del Remei de Vic deixen la ciutat després que aquesta comunitat, profundament arrelada al territori, hagi tingut presència a la comarca durant 800 anys.

RedaccióActualitzat
La de diumenge a la tarda ha estat l'última missa a la parròquia del Remei de la comunitat de frares franciscans que, amb només dos membres, i per falta de vocacions, ha hagut d'abandonar la ciutat, on eren presents des del 1753.

Presidida pel bisbe de Vic, a la cerimònia hi han assistit molts immigrants, a qui els frares dedicaven especial atenció i ajuda.

Luís Rocaspanai Albert Salarich, els dos frares franciscans del convent, amb 73 i 53 anys respectivament, abandonaran la ciutat i marxaran cap els seus següents destins, a la ciutat de Barcelona: el pare Lluís, a la parròquia de la Mare de Déu de la Salut, i el pare Albert a la cúria, la casa provincial de la congregació, al carrer Santaló.

La comunitat franciscana sempre ha destacat pel seu arrelament al territori i el contacte directe amb la gent de la comarca. Amb aquest comiat es dóna per tancada una etapa de 800 anys de presència a Osona.


Anar al contingut