Cuba

Últim homenatge a Fidel Castro a Santiago de Cuba davant dels dignataris internacionals

Les cendres de Fidel s'enterren al cementiri de Santa Ifigènia, prop d'on hi ha les restes del pare de la independència cubana, José Martí

Actualitzat

Les cendres d'"El Comandante" Fidel han rebut sepultura al cementiri de Santa Ifigènia, on també reposen les restes del pare de la independència cubana, José Martí. La cerimònia és privada i reservada a la família.

Hores abans, desenes de milers de persones han acomiadat Fidel Castro a la plaça de la Revolució de Santiago de Cuba, en un acte multitudinari on s'han pogut veure els presidents brasilers Lula da Silva i Dilma Rousseff, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, el president bolivià, Evo Morales, i també el futbolista Diego Armando Maradona, vell amic d'El Comandante.

 

 

A l'estrada, l'actual president cubà, Raúl Castro, vestit amb uniforme militar acomiadava l'expresident de l'illa. Però, en un discurs de veu trencada, Raúl Castro acomiadava el germà i ha glossat la figura d'"El Comandante" i totes les gestes revolucionàries de Fidel.

Ni estàtues ni monuments

Raúl Castro ha anunciat que no hi haurà cap espai a l'illa que porti el nom de Fidel, ni se li farà cap estàtua ni cap monument a la seva figura. Tot tal com ho volia Fidel Castro, segons ha explicat el seu germà:

"El líder de la revolució rebutjava tota manifestació de culte a la personalitat i ha mantingut aquesta actitud fins a les seves últimes hores de vida."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut