Barcelona

Últim cap de setmana de precampanya i els partits escalfen motors

La campanya electoral comença divendres que ve i per això els partits han aprovat els seus programes electorals

RedaccióActualitzat

Molts partits, aquest cap de setmana, escalfen motors de cara a l'inici de la campanya electoral divendres que ve i, aquest dissabte, aproven els seus programes electorals per al 27-S.

Junts pel Sí

El president de la Generalitat, i número 4 de Junts pel Sí, Artur Mas, ha justificat tots els passos del seu Govern i la seva candidatura de cara al 27-S davant de tots els "no" de l'estat espanyol.

"No se'ns n'ha anat l'olla", ha sentenciat en la roda de premsa per presentar el programa electoral de Junts pel Sí. Entén les eleccions del setembre com la fórmula per "completar" el procés participatiu d'ara fa un any, de manera que les urnes siguin el punt d'inici i final del procés.

"És la decisió de la gent" des del novembre del 2011, el 9-N, aquest 27-S i l'aprovació d'una futura constitució. Després de consensuar candidatura i programa, Mas ha reclamat ara "una gran majoria" el 27-S.

A més, Junts pel Sí vol impulsar una conselleria d'Exteriors i una agència de Seguretat Social per garantir les pensions
La candidatura que encapçala Raül Romeva estima que el guany fiscal per a Catalunya seria d'11.591 milions d'euros, un 5,95% del PIB.

Catalunya Sí que es Pot

Militants i simpatitzants de Catalunya Sí que es Pot han debatut aquest matí a Barcelona alguns dels punts del programa d'aquesta candidatura de cara a les eleccions del 27 de setembre.

Els assistents a l'acte s'han reunit en grups per escollir les 25 mesures que han cregut més rellevants entre el centenar que es proposen. Lluís Rabell, que encapçala la llista per Barcelona, ha criticat durament el paper que ha tingut Convergència al capdavant del govern els últims anys i la seva connivència amb el Partit Popular.

Ciutadans

Ciutadans ha presentat a Tarragona la candidata per la Generalitat, Inés Arrimadas. Davant 200 simpatitzants, el número u per Tarragona, Matías Alonso, i Arrimadas han defensat el sentit comú del seu partit per liderar una nova Catalunya.

Diuen que Convergència només utilitza la independència per tapar els casos de corrupció i que Mas busca la impunitat amb aquestes eleccions.

Després de les declaracions de David Cameron, Ciutadans diu que no estan disposats a perdre el carnet de ciutadans europeus i critiquen Junts pel Sí perquè ni tan sols tenen un programa coherent.

La CUP

La CUP ha presentat el programa electoral pel pròxim 27 de Setembre en una trobada que dirigents i simpatitzants han mantingut a Ripollet. El candidat per Barcelona, Antonio Baños, ha qualificat el programa com la Declaració de Ripollet i ha reafirmat el caràcter social del seu programa contra les polítiques restrictives dels governs català i espanyol.

També ha confirmat el camí de ruptura amb l'estat espanyol que la seva formació defensa.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut