Finestra de l'Hospital de Chiang Rai, on estan ingressats els nens rescatats a Tailàndia (Reuters)
Finestra de l'Hospital de Chiang Rai, on estan ingressats els nens rescatats a Tailàndia (Reuters)

Ulleres de sol i visites rere un vidre: els pròxims dies dels nens de Tailàndia

Per prevenir possibles infeccions, els metges tindran els nens rescatats de la cova una setmana en quarantena

RedaccióActualitzat

Els vuit nens rescatats aquest diumenge i dilluns de la cova Tham Luang, després de 18 dies, són a l'hospital de Chiang Rai, al nord de Tailàndia, i es recuperen bé. També allà es recuperaran els quatre nens i l'entrenador rescatats aquest dimarts

De tota manera, els nens, d'entre 12 i 16 anys, estaran en observació durant una setmana mentre els fan proves i anàlisis de sang. Durant aquest temps els tindran en quarantena i els seus pares no podran acostar-s'hi.

A través d'un vidre

Els primers quatre, però, han pogut veure els seus pares a través d'un vidre. Segons Tosthep Bunthong, metge de l'hospital, passada la setmana, si tot va bé, els deixaran acostar-s'hi:

"Seran autoritzats a acostar-se al seu llit amb vestits de protecció i a una distància de dos metres."

Totes aquestes precaucions són pel temor que el seu sistema immunitari hagi quedat molt debilitat i puguin agafar alguna malaltia infecciosa.

 

Menjar de fàcil digestió

Els nens també s'han aprimat durant les més de 2 setmanes que han estat a la cova. Jetsada Chokedamrongsuk, secretari de salut pública de Tailàndia, ha explicat que per prevenir problemes digestius no els han donat menjar normal:

"Els estem alimentant amb menjar suau i de fàcil digestió."

De tota manera, alguns han demanat pa amb xocolata, i els n'han donat. Tots van amb ulleres de sol per acostumar-se a la llum del dia, després del temps que han passat sota terra.

 

Dos dels nens que van sortir primer tenien lleus problemes respiratoris i per això estan en tractament antibiòtic per si tenen un principi de pneumònia. És una de les patologies que poden patir les persones que han passat molts dies sota terra.

Vacunes del tètanus i la ràbia

Tots els quatre rescatats diumenge van arribar a l'hospital amb hipotèrmia i a tots també els han vacunat contra el tètanus i la ràbia, per si els han mossegat ratpenats, que poden transmetre aquestes malalties.

Com a bons futbolistes, podran veure les semifinals del Mundial de Rússia per la tele. La FIFA els va convidar a anar a la final de diumenge, però per raons mèdiques s'ha rebutjat la invitació.

Anar al contingut