Ulldecona

Ulldecona, exportadora mundial de marbre gràcies a la Sagrada Família

Ulldecona és una de les principals exportadores de marbre d'abast mundial, que compta amb una gran indústria d'extracció de pedra ornamental. Aquesta població del Montsià és coneguda pels seus jaciments de pedra calcària marmòria, és a dir, de marbre, però també per elaborar i subministrar peces per a la Sagrada Família. Una és l'altar de marbre en el qual el papa Benet XVI va oficiar la missa quan va visitar Barcelona.

Actualitzat
La indústria del marbre és una de les principals activitats econòmiques d'Ulldecona. Diferents empreses exporten material arreu del món, tot i que també en destinen gran part a la construcció d'edificis tan rellevants com el de la Sagrada Família. Les empreses que subministren material al temple han hagut d'innovar tecnològicament, ja que els encàrrecs acostumen a ser molt complexos i específics, com per exemple, les peces que formaran part dels finestrals del pati interior. Aquestes són procedents d'un jaciment de Vinaixa, a les Garrigues, però també n'han elaborat amb pedra d'Ulldecona, del Garraf o fins i tot de l'Iran.

L'extracció de pedra ornamental és una activitat centenària a Ulldecona, que compta amb importants jaciments de pedra calcària marmòria de qualitat. Avui dia només hi ha quatre pedreres que l'exporten per tot el món.
Anar al contingut