Roda de premsa d'Unió per explicar la seva situació financera
Roda de premsa d'Unió per explicar la seva situació financera
Barcelona

UDC reconeix un deute de 19 milions d'euros, tres més dels calculats pel Tribunal de Comptes

El secretari general del partit democristià, Ramon Espadaler, confirma que endarrereixen el congrés al maig i que ja han demanat un preconcurs de creditors

RedaccióActualitzat

Unió Democràtica de Catalunya ha endarrerit un mes i mig el congrés extraordinari previst per a l'abril, de manera que el celebraran a finals de maig o a principis de juny. El partit democristià preveu que així tindrà temps per avançar en la negociació del deute, que han reconegut que puja a 19 milions d'euros, almenys tres més dels que havia calculat el Tribunal de Comptes.

El partit ja ha comunicat a la justícia la convocatòria d'un preconcurs de creditors, que els permetrà negociar amb els creditors, principalment entitats financeres, el pagament del deute. Tenen tres mesos per presentar un pla de viabilitat, que segurament inclourà vendre patrimoni, vendes que la direcció del partit espera que serveixin per poder evitar el concurs de creditors.

Els ingressos d'UDC, però, han disminuït dràsticament els últims mesos, després del trencament de la coalició amb CDC, que els ha portat a presentar-se en solitari a les eleccions al Parlament i al Congrés, on no han aconseguit representació. A pesar d'aquesta situació crítica, el secretari general del partit, Ramon Espadaler, està convençut que UDC encara és viable:

"Nosaltres estem en una situació complexa, però amb la mateixa certesa que afirmem això, afirmem que políticament el projecte té viabilitat, i també des del punt de vista econòmic."

Anar al contingut