Barcelona

Uber suspèn temporalment la seva activitat a Espanya

Adverteix que la suspensió és temporal, mentre prepara l'apel·lació a una sentència d'un jutge de Madrid que va ordenar el cessament de l'activitat

Actualitzat

Uber suspèn temporalment la seva activitat a l'estat espanyol. La plataforma, que posa en contacte particulars per compartir cotxe, ha anunciat la suspensió aquest matí a través de la seva pàgina web. Diu que suspèn l'activitat mentre apel·la la sentència d'un jutge de Madrid que, el dia 9 d'aquest mes, en va ordenar el cessament de l'activitat perquè considera que el seu negoci suposa una competència deslleial per als taxistes regulars. El jutge també havia ordenat a les empreses de telecomunicacions que li donen servei que ho deixessin de fer.

Què diu el comunicat?

Diu que la companyia compleix el que diu la sentència, que mana tancar el servei a Espanya, però adverteix que la suspensió és temporal mentre prepara una apel·lació.

El comunicat, firmat pel responsable de l'empresa a espanya, Carles Lloret, també ofereix la seva col·laboració als polítics per tal de desenvolupar un nou marc regulatori que creï un espai just per a Uber i l'economia col·laborativa.

La irrupció d'aquesta aplicació havia provocat les protestes dels taxistes professionals, perquè el servei havia fomentat l'aparició de particulars que gràcies a l'aplicació exercien, de fet, de taxistes irregulars.

Els taxistes de Madrid i Barcelona han fet diverses mobilitzacions al llarg de l'any i amenaçaven amb noves mobilitzacions de cara al 2015. Aquí a Catalunya, l'associació de taxistes Elite havia advertit que aniria a la vaga a partir del 20 de gener per reclamar que es modifiqui la llei catalana del taxi i que s'immobilitzin els cotxes que fan serveis per a Uber.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut