Uber a Londres (Reuters)
Uber a Londres (Reuters)
Londres

Uber perd la llicència per operar a Londres

RedaccióActualitzat

Uber, el servei de transport compartit a través del mòbil, ha perdut la llicència per operar a Londres. El regulador del transport a la capital britànica ha anunciat que no li renova el permís, que s'acaba el 30 de setembre, una mesura que impediria que puguin continuar treballant els 40.000 conductors d'aquesta aplicació.

Transport for London acusa Uber de falta de responsabilitat en nombroses denúncies que tenen potencials implicacions per a la seguretat pública. Els responsables de l'aplicació ja han anunciat que recorreran la decisió, cosa que li permetria seguir operant mentre es resol el recurs.

En un comunicat, Uber afirma que el regulador i l'alcalde de Londres han acabat cedint davant un reduït grup de persones que volen restringir la possibilitat dels consumidors de triar.

El servei rep des de fa temps crítiques de sindicats, advocats i taxistes per les condicions de treball dels conductors, alguns dels quals també l'han denunciant. Uber ja ha hagut de marxar de països com Dinamarca i Hongria, i té conflictes oberts també en altres països europeus.

Anar al contingut