Berlín

U2 commemora els 20 anys de la caiguda del mur de Berlín

La banda irlandesa U2 ha commemorat aquesta nit els 20 anys de la caiguda del mur de Berlín davant de la porta de Brandenburg. Bono, The Edge, Larry Mulen i Adam Clayton han actuat durant mitja hora en un concert gratuït tan breu com intens per a 10.000 fans que han aconseguit l'entrada per internet. Per evitar aglomeracions, s'han habilitat algunes pantalles gegants als voltants. Aquest concert també ha servit per donar el tret de sortida als Premis MTV Europa, que també s'han celebrat aquesta nit a Berlín.

Actualitzat
La banda de Bono s'ha sumat als actes de commemoració de la caiguda del Mur, que va dividir la capital alemanya. Ho han fet amb música, oferint una actuació de poc més de mitja hora, que tot i això ha aconseguit fer vibrar els assistents privilegiats que setmanes enrere havien aconseguit una entrada de forma gratuïta per internet i que s'han esgotat en només tres hores.

Amb més de tretze àlbums a l'esquena, U2 es va posar a la butxaca el públic congregat a la porta de Brandenburg per escoltar alguns dels clàssics de la banda irlandesa, com "One", "Sunday Bloody Sunday" o "Only love" per recordar un dels moments més decisius de la història contemporània.

"Vull sentir aquest moment i la preciosa ciutat de Berlín", ha dit Bono abans d'entonar "It's a Beautiful Day". Bono va decidir tancar l'actuació amb "Vértigo", amb la qual ha fet saltar i ballar el públic aplegat, emocionat de viure l'experiència tot i el fred i la pluja, que s'han fet notar durant la vetllada.
Anar al contingut