Atletisme

Tyson Gay guanya la partida a Asafa Powell i es proclama campió dels 100 metres

El duel llargament esperat ha tingut, finalment, un desenllaç desproveït de l'èpica i l'emoció que alguns auguraven. El cara a cara entre els dos millors esprínters del moment, Tyson Gay i Asafa Powell, ha acabat amb una clara victòria del primer. Gay, líder mundial de l'any, ha parat el cronòmetre en els 9,85 segons i s'ha imposat per davant d'un sorprenent Derrick Atkins i d'un abatut Powell. Tot i sortir amb un cert avantatge, el jamaicà ha cedit terreny en els 20 metres finals cedint la victòria i de retruc la plata.

Actualitzat

A l'hora de la veritat Tyson Gay ha confirmat l'excel·lent temporada que està realitzant i s'ha proclamat campió del món. Una victòria que no només li ha suposat l'or sinó que també ha suposat un cop d'autoritat davant del seu màxim rival, el jamaicà Asafa Powell.

Molt s'havia parlat i molt havien parlat els dos corredors sobre el duel que els havia d'enfrontar. Finalment, però, el nord-americà ha demostrat una clara superioritat. Gay ha sortit lleugerament millor que el seu rival però Powell s'ha refet, però sorprenentment ha perdut velocitat punta en la segona part de la cursa. Aquest fet l'ha aprofitat Gay per esprintar i imposar-se amb claredat. Tal ha estat la punxada de Powell que el jamaicà s'ha vist superat també per l'atleta de les Bahames, Derrick Atkins.

Gay, doncs, ha superat el per ara home més ràpid del món i ha donat un toc d'atenció a un Powell a qui se li continuen resistint els Mundials. La marca aconseguida a Osaka per Gay és la mateixa amb què el passat 22 de juny va imposar-se a Indianapolis.

Anar al contingut