Barcelona

Txarango cedeix els drets de "Compta amb mi" per ajudar els nens amb malalties sense cura

La cançó de Txarango il·lustra un vídeo que explica el projecte de crear una xarxa que coordini l'atenció pal·liativa en l'àmbit de la pediatria

RedaccióActualitzat

Aquesta setmana s'ha presentat la campanya de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia per crear una xarxa que coordini l'atenció integral als menors amb malalties que no tenen cura.

Un miler de nens i adolescents a Catalunya tenen malalties terminals, amb necessitats pal·liatives específiques. Catalunya és un referent internacional en cures pal·liatives per a la població adulta, però l'assignatura pendent és l'atenció pal·liativa en l'àmbit de la pediatria.

Conjuntament amb professionals de cinc hospitals de referència, la Fundació Enriqueta Villavecchia ha treballat en la proposta de creació d'una xarxa de suport que pugui donar una millor atenció als nens afectats per totes les malalties, no solament les oncològiques, a tot el territori català.

En aquest projecte hi ha participat molt especialment la unitat de cures pal·liatives de l'Hospital Sant Joan de Déu, que ha posat a disposició d'aquest projecte el seu model i la seva experiència en aquest àmbit, juntament amb professionals de l'Hospital de la Vall d'Hebron, l'Hospital de Sant Pau, l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Des de començament d'any, la Fundació Enriqueta Villavecchia ja ha posat en marxa un equip d'atenció psicosocial que atén els nens i adolescents dels diferents hospitals, sobretot en l'àmbit domiciliari.

El projecte es presenta amb un vídeo que ajuda gràficament a explicar el projecte, fet amb la col·laboració de Txarango, que ha cedit els drets de la cançó "Compta amb mi".

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut